ELQAHeRAeLYOM & ayMaN
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اكله شعبية من المطبخ المصري فته اكوارع

اذهب الى الأسفل

اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع Empty اكله شعبية من المطبخ المصري فته اكوارع

مُساهمة  زائر الأربعاء ديسمبر 10, 2008 12:17 am

أكله شعبيه من المطبخ المصرى فتة الكوارع

اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع 5KD47549

المقادير :

2 كارع مقطع و منظف كما بالشكل و الجزار بينظفها و يقطعها

بغسلها بدقيق وملح للاحتياط


2عود قرفه

ورق لورا

قرنفل

فلفل اسود

ملح

جنزبيل ناعم رشه خفيفه

بصله مقطعه اربعه


الطريقه :

اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع Vmz47549

نضع الحله على نار بداخلها ماء حتى الغليان وبعدين نضيف الكوارع مع كل التوابل السابقه.

تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم

اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع Pgx47549

تعالو نجهز الفته
انا بحمص العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن

طريقة أعداد الصلصه:

نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه

حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصورهحوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع



اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع ZiN47549

نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه

ونغطى طبق الفته بالارز الابيض

وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز




الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها

فى 2 ملعقه سمنه بلدى


وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم


اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع 43T55478


اكله شعبية من المطبخ المصري   فته اكوارع Eidوبالهنا والشفا

زائر
زائر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى